Dag 19 - 8 September

8 september 2025 - Rammu, Botswana

Das even anders rijden zo’n zandpad. Maar we hadden geen keuze, we moesten via de bushtrail naar Omogolo Hideaways. Gelukkig stond op 10 km iemand op ons te wachten en we mochten hem volgen, nou ja, zijn stofwolk, want de beste man had eerder over het zandpad gereden en wij niet en deden het iets rustiger aan. We zagen te laat dat er een beetje zand op de weg lag, dus in no time had onze vaste driver ons vastgezet, voor en achter tot de assen. Hoge/lage giering, 4 wielen tegelijk, maar niks mocht baten. Onze rappe begeleider zou ons er wel even uittrekken…die ook vast natuurlijk. Ik stond al klaar met de satteliettelefoon, maar als hij boven op zijn truck stond en heel hoog rekte, had hij signaal. Een trekker van de accomodatie trok eerst de begeleider en toen de auto van de beteuterde mad max er uit. Nu hadden we wel wat lucht uit de banden gehaald en was duidelijk hoe de auto in lage giering moest. Laaste kilometers maar vol gas in de lage giering aangehouden en verdomd, daar redde we het mee. Aangekomen bij onze accomodatie zagen we dat het een tent was…maar wel 1 van alle gemakken voorzien, met een kok die voor ons kookt en dienstmeiden die morgenochtend om 10.00 komen afwassen en de bedden komen opmaken. Ja zo kan het dus ook dat kamperen. Tentje van zo’n 15 bij 7 meter met 2 slaaptenten er aan van ook zo’n 6 nij 6 meter, 2 badkamers (buitendouche). Ik ga steeds meer krijgen met dat gekampeer. Wat verder opviel was de toch wel penetrante lucht. Eigenaar Cronje, liet ons zien wat de oorzaak was van die meur. De tent werd opengeklapt en daar stonden 15 reuzachtige en iets minder reuzachtige olifantenstieren in ons zwembad. Met een pomp op zonneenergie wordt continu water in een trog gepompt, maar de boys waren dorstig en zopen meer dan de pomp kon pompen. En naar goed gebruik wordt geplast en gepoept op de plaats waar je drinkt en zo komt het dat er zo’.n 500 olifantendrollen in en rond het bad liggen. Klein nadeel is wel dat vliegen dat ook wel lekker vinden, dus alle muskietennetten mogen dicht..als dat zou kunnen althans, want op de slaapvleugel van Cap en Ed zit een gat van 15x5 cm op de plaats waar de rits dicht zou moeten.Tel daarbij op dat de waaier niet werkt, dan weet je wel dat er “wat”. Deet gebruikt gaat worden voor het slapen. Voordeel is dat Cap aan de kant van het gat ligt, dus wordt eerst leeggezogen. Maar eerst komt kok Cronje om 16.30 uur om een aanvang te maken met de BBQ. Biertje/wijntje in de koelkast, wij redden het hier wel even op deze ongelooflijk bijzondere mooie kampeerplek. Geen buren. Oh ja, normaalgesproken komen ze hier helemaal niet, maar vanmorgen zijn leeuwensporen ontdekt op 1 km van de tent… Maar geen zorgen hoor, vertelden de beheerders van de camping nadat we net een verklaring hebben getekend waarin staat dat zij niet verantwoordelijk is als we dodelijk opgevreten, vertrapt en verscheurd worden. De BBQ was meer dan genoeg en allemaal heel lekker. Na een koffie en Amarula toe gingen de vakantievierders tevreden en voldaan de oogjes sluiten. Ondertussen blijven de Olifanten lekker badderen, drinken en hun toilet maken. Wat een land!

1. Ped:
    9 september 2025
    Goed om te zien dat "opzichter" Nooy scherp toezicht op de werkzaamheden houdt. En dat hij zijn handen gebruikt om z'n buikje te ondersteunen, zodat hij ze niet vies maakt... want waar haal je even snel weer water en zeep vandaan om ze schoon te krijgen? 😄